SNPF nyhetsbrev #1 2021

jun 26, 2021

Hej!

Så var det dags för årets andra medlemsbrev från SNPF som i enlighet Psykologförbundets tolkning av GDPR nu ska heta nyhetsbrev. Detta går över min horisont men det är tydliga besked från förbundsjuristen.

Save the date!
Riksstämman 2022 kommer att gå av stapeln i Göteborg den 10 – 11 februari med temat ”Den (o)mätbara människan”. I skrivande stund pågår ett intensivt arbete med innehållet. Det är säkert många fler än jag som längtar efter att träffas IRL och inte bara på nätet! Information kommer efterhand att läggas ut på vår hemsida, https://snpf.se!

SBUs regeringsuppdrag om att utvärdera och sprida kunskap om behandling och rehabilitering av långvariga effekter vid covid-19. SNPF har, efter tillfrågan från SBU, nominerat Kristina Hedman till uppdraget som sakkunnig. Uppdraget ska redovisas till Socialstyrelsen i augusti 2022 och ligga till grund för ett kunskapsstöd för vården. Kristina, som jobbar i Sundsvall bl a med Covidpatienter, har tillsammans med kollegorna Marika Möller, Lella Fyhr, Agnes Andersson och Hanna Falk skrivit riktlinjer för neuropsykologisk screening vid Postcovid som ligger på vår hemsida, https://snpf.se.

Ny lokalredaktör i Södra regionen
är Edvard de Fine Licht som efterträder Anna Claesson. Vi tackar Anna för hennes fina insatser och hälsar Edvard välkommen! I dagsläget saknar Östra lokalredaktör medan Västras Tomas Alsiö fortsätter och Norra har vikarie. Du som känner för att skriva ett referat från en föreläsning eller om något annat intressant, anmäl dig som lokalredaktör! Som lokalredaktör går du gratis på riksstämman mot att du skriver.
Nordic Meeting 24 – 27/8 2021
går av stapeln i Köpenhamn. Temat är ”From Cradle to Cogntive Reserve”, information och anmälan på hemsidan http://www.nordicmeeting2021.com.

FESN Virtual Event 22/9 2021
bjuder in till ett kostnadsfritt Virtual Event den 22 september, kl 10-17. Eventet heter Special Session on Covid-19 och sänds via Zoom. Sista anmälningsdag är 1 september. Programmet nås via https://www.fesn.eu/fileadmin/user_upload/FESN_Virtual_Event_2021_- _Special_Session_on_Covid-19.pdf
och anmälan görs via https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/111320/lomakkeet.html

Inspelad föreläsning
Föreläsningen om luktsinnet vid Covid-19 av Jonas Olofsson finns tillgänglig via länk från hemsidan under två månader. Ni som missade föreläsningen, se den!
Det är vår förhoppning att kunna spela in fler föreläsningar och lägga ut dem under begränsad tid.
Spikade föreläsningar i höst Klara i skrivande stund är
– 10/9 arrangerar Östra en halvdagsföreläsning via Zoom om långvariga konsekvenser efter hjärnskakning. Mer information kommer!
– 29/9 kl 15.15-16.30 arrangerar Södra en föreläsning med titeln ”Frontotemporal kognitiv sjukdom – riktlinjer för logopedens och neuropsykologens del av utredningen”, med Susanna Vestberg, universitetslektor, specialist i neuropsykologi och Lucie Forester, leg logoped. Det blir via Zoom eller i hybridform.
Tjat:
För att hemsidan ska bli bättre och ständigt aktuell behövs mer material.
Du är mycket välkommen med ditt bidrag! Det kan handla om en konferens du deltagit i, något projekt du driver (eller är med i), en frågeställning du tycker är intressant, en bokrecension, en disputation, etc. Du väljer själv vad du skriver om! Skicka materialet till info@snpf.se.

Som vi tidigare berättat får vi böcker från förlagen mot att de recenseras på hemsidan. Anna Awad förmedlar böckerna. Om du recenserar får du alltså boken! Du når Anna via info@snpf.se. Tack , Anette Michel Sandström för recensionen av Smedlers och Tidemans bok om testning av barn!
Hoppas ni alla får en fin och avkopplande sommar!

Glad Midsommar!

Hälsningar:

 

 

 

 
Bengt Persson
Ordförande i Sveriges Neuropsykologers Förening

Etiketter: