Save the date – Nordiska mötet i Trondheim 2024

nov 6, 2023

Det känns långt fram till nästa sommar, tyvärr får man väl säga, men en höjdpunkt under sensommaren kanske blir det Nordiska mötet i neuropsykologi. För några år sedan gick mötet av stapeln i Köpenhamn och nu är det Trondheim som får äran att agera värdstad. Vår norska systerförening tillsammans med en nordisk Advisory board arrangerar evenemanget som börjar den 27 augusti 2024 med workshops. Den 28 till 30 augusti är det sedan dags för själva konferensen på temat Brain Health Interventions and Technology.

Mötesarrangörerna har verkligen inte legat på latsidan, utan kan redan nu presentera ett nästintill komplett program. Bland annat kommer nobelpristagaren Edvard Moser att inviga mötet med en föreläsning om neurala beräkningar av rum och tid. Därefter följer en diger lista med ämnen, bland annat kognitiv remediering vid schizofreni, hur man kan förbättra fysiska, psykologiska och kognitiva resultat hos unga individer, neuropsykologiska interventioner för barn och familjer, depression efter traumatiska hjärnskador, komplikationer till följd av epilepsikirurgi med mera. Som vanligt anordnar de nordiska systerföreningarna varsitt symposium under mötet, och det svenska temat är Towards a Deeper Neuropsychological Understanding of the Post-COVID Condition – from Subjectivity to Intervention. Här talar Ulrika Birberg Thornberg, Richard Levi, Agnes Andersson och Stina Gunnarsson.

Snart ska det gå bra att anmäla sig, och skicka in vetenskapligt abstract om man så önskar. Läs mer här: https://nordicmeeting.com/index.html

 

Observera att detta är ett externt arrangemang. Vid frågor, kontakta arrangören via länken ovan.

Etiketter: