Gratis digital föreläsning: litium-behandling vid strålskador på hjärnan

okt 15, 2022

Arbetsgruppen för neuropsykologer som arbetar med barn med cancer n-CNP anordnar en digital föreläsning om litium-behandling som neuroprotektivt läkemedel vid strålskador på hjärnan med Klas Blomgren. Föreläsningen anordnas den 25/11 kl 13-14 via Zoom. Intresserade är hjärtligt välkomna att delta.

Kontakta Ingrid Tonning Olsson ingrid.tonning_olsson@med.lu.se för Zoom-länk.

Titel: Lithium, the first pharmacological treatment to prevent, and possibly reverse, cognitive impairment after cancer treatment?

Klas Blomgren är professor i pediatrik vid Karolinska Institutet sedan 2011. Han är barnonkolog med särskilt fokus på hjärntumörer. Forskningen handlar om hur den växande hjärnan skadas, till exempel av joniserande strålning, som vid strålbehandling av tumörer, och hur detta kan förebyggas eller behandlas. Målet är att minimera effekterna av en skada och att stimulera de läkningsmekanismer som finns. Litium har utkristalliserats som den starkaste kandidaten för läkemedelsbehandling av denna typ av skador.

Observera att detta är ett externt evenemang som inte arrangeras av SNPF. Vid frågor kring evenemanget, kontakta arrangören direkt.
Etiketter: