SNPF medlemsbrev

dec 15, 2021

SNPF nyhetsbrev #3 2021

Hej!

Så var det dags för årets tredje och sista nyhetsbrev från SNPF. När detta skrivs är det Lucia och julen står för dörren. Jag hoppas att du och alla andra medlemmar får uppleva en härlig och festlig jul!

Riksstämman 2022
Nu till den största nyheten för säsongen: Riksstämman den 10 – 11 februari med temat ”Den (o)mätbara människan”. Programmet som ligger på hemsidan, www.snpf.se, ser riktigt lovande ut! Gå in och kolla!
Vi har i det längsta planerat för och hoppats kunna genomföra Riksstämman fysiskt men de signaler som gått ut från myndigheterna om nya skärpta restriktioner gör att vi inte vågar chansa. Risken att vi fått ställa in en fysisk stämma är för stor, vi kan inte riskera medlemmarnas pengar. Därför har vi beslutat att riksstämman blir digital. De av er som var med på Riksstämman i år minns att det fungerade över förväntan och så kommer det säkert att bli även i februari!

Digitala föreläsningar en succé!
Apropå digitala tillställningar måste jag verkligen berömma regionerna som genomfört att stort antal föreläsningar digitalt. Många har ju efterlyst möjligheten länge och nu är den verklighet! Möjligheten att kunna delta i föreläsningarna utan att göra långa och kostsamma (både tid och pengar) resor har gjort att vi aldrig haft så många deltagare på föreläsningarna. Regionerna laddar nu för att genomföra fler digitala och digifysiska hybridföreläsningar i vår.

Upprop!
Har du önskemål om framtida digitala (eller hybrid-) föreläsningar, något ämne du vill ha belyst, någon särskild talare du skulle vilja höra eller om du har något som du skulle vilja föreläsa om, kanske ett specialistarbete du skrivit eller något projekt du drivit eller deltagit i, skicka in en propå till info@snpf.se!

Hemsidan
Cybercom som vi anlitade som webbyrå har haft det svårt under pandemin och är nu uppköpta av ett annat företag. Vi behöver hjälp att underhålla och utveckla hemsidan av någon som har teknisk kompetens, vi letar ersättare.

Remiss
En remiss från SKR ”Personcentrerat och sammanhållet vårdförlopp vid stroke och TIA” har inkommit och SNPF Södras vice ordförande Elise Liljekvist har lovat författa underlag för ett remissvar. Inkom med synpunkter till elise.liljekvist@skane.se! Remisstiden går ut 15/2 så Elise behöver dina synpunkter senast 20/1!

Jag kunde inte få länken till remissen att fungera men du hittar texten på www.kunskapsstyrningvard.se > kunskapsstyrning > remisser vårdförlopp, vårdprogram och riktlinjer.

Åhörarkopior
från SNPF Södras föreläsning ”Cannabis och endocannabinoidsystemet” ligger på hemsidan, www.snpf.se för läsning och nedladdning.

Vi har också lagt ut information om några kommande internationella konferenser på hemsidan. Gå in på www.snpf.se och titta!

(Mera) Tjat:
För att hemsidan ska bli bättre och ständigt aktuell behövs mer material.

Du är mycket välkommen med ditt bidrag! Det kan handla om en konferens du deltagit i, något projekt du driver (eller är med i), en frågeställning du tycker är intressant, en bokrecension, en disputation, etc. Du väljer själv vad du skriver om och hur mycket! Det behöver inte vara långt!  Skicka materialet till info@snpf.se.

Som vi tidigare berättat får vi böcker från förlagen mot att de recenseras på hemsidan. Anna Awad förmedlar böckerna. Om du recenserar får du alltså boken! Du når Anna via info@snpf.se.

 

Slutligen önskar jag dig en riktigt

GOD JUL

och ett

GOTT NYTT ÅR!

 

Hälsningar:

Bengt Persson

Ordförande i Sveriges Neuropsykologers Förening

 

Etiketter: