9:e nationella konferensen i kognitiv medicin – fokus på att leva med kognitiv nedsättning

aug 27, 2021

Svensk Förening för Kognitiv Medicin arrangerar den 25 november 2021 traditionsenligt sin nationella konferens. Årets tema är ”Leva med kognitiv nedsättning” med överläkare Moa Wibom, Enheten för Kognitiv Medicin, Ängelholm som gästmoderator.

Svensk förening för Kognitiv Medicin (SFK) är en akademisk och klinisk kvalitativ oberoende samlad resurs av tvärprofessionella medarbetare. Syftet med föreningen är att främja kommunikation, utbildning och forskning inom området.

Kognitiv nedsättning oavsett orsak riskerar att försvåra vardagen för den enskilde individen men även att denne osynliggörs och begränsas från att delta i sammanhang som de flesta andra har tillträde till. Det är sällan som de påverkade själva ges möjlighet att höja sin röst och delta i debatten. Som en följd av dessa förhållanden är risken för marginalisering påtaglig. Under konferensen kommer forskningsläget och de förutsättningar och villkor som gäller för dem som lever med kognitiv nedsättning att belysas. De kommer även att ges tillfälle att berätta om sina erfarenheter.

Konferensen är digital och kostar 300:-.

Läs mer om konferensen här: https://kognitivmedicin.se/9e-nationella-konferensen-i-kognitiv-medicin-fokus-pa-att-leva-med-kognitiv-nedsattning/

Observera att detta är ett externt evenemang som inte arrangeras av SNPF. Vid frågor kring evenemanget, kontakta arrangören direkt!

Etiketter: SFK