Sök Stäng

Information om SNPF

Sveriges Neuropsykologers Förening (SNPF) bildades 1989 som en yrkesförening inom Sveriges Psykologförbund och är idag den av de största yrkesföreningarna.

Medlemmarna är psykologer som yrkesmässigt arbetar med, eller intresserar sig för, neuropsykologi. Även andra yrkeskategorier är välkomna som stödmedlemmar i föreningen.

SNPF finns på lokal nivå och är uppdelad i fyra regioner: Norra, Södra, Östra och Västra.

Riksstyrelsen samordnar regionerna och leder föreningens arbete på riksplanet. Riksstyrelsen samarbetar även med de neuropsykologiska föreningarna i övriga nordiska länder.

Föreningen verkar för spridning av aktuell forskning och klinisk erfarenhet inom det neuropsykologiska fältet samt för ett utbyte av kunskap neuropsykologer emellan. Föreningen bevakar och verkar även pådrivande för en utveckling av yrkesområdet. Föreningen har en årlig riksstämma och anordnar seminarier, studiedagar och liknande på olika håll i landet. Med de andra nordiska föreningarna turas vi om att arrangera nordiska konferenser.

Vad innebär medlemskap?

Som medlem i föreningen får du full tillgång till aktuell information och kommande nyhetsbrev genom SNPF:s hemsida. Som medlem får du också inbjudningar till seminarier, föreläsningar och den årliga riksstämman samt rätt att delta på medlemsmöten som föreningen kallar till. Som medlem med fullt medlemskap har du även rösträtt. Om aktiviteterna som du får inbjudan till är belagda med en avgift erhåller du som medlem ett reducerat pris, i vissa fall får medlemmar delta kostnadsfritt.

Du blir också en del av Sveriges största nätverk för neuropsykologi!

Hur blir jag medlem?

Du som är medlem i Sveriges Psykologförbund kan ansöka om fullt medlemskap. Psykologer som ej är medlemmar i Sveriges Psykologförbund samt personer ur andra yrkeskategorier kan ansöka om att bli stödmedlem.

En årlig medlemsavgift tas ut och är beroende på vilken typ av medlemskap du söker. För fullt medlemskap och stödmedlemskap betalar du 400 kr per år. Seniorer och studenter betalar 250 kr per år.

Ansökning om medlemskap sker via hemsidan, här (lägg in länk till medlemsansökan) och du kan fritt välja vilken region du vill tillhöra.

Vad är neuropsykologi?

Neuropsykologin studerar sambandet mellan hjärnans funktioner och beteendet. Man vet numera ganska väl hur en skada i hjärnan kan ta sig uttryck i t.ex. språksvårigheter, minnesproblem eller personlighetsförändringar.

Vissa sjukdomar, t.ex. demens, leder också till förändring och försämring av hjärnans funktioner.

RIKSSTYRELSEN

Jarl Risberg

Orförande

Ingrid van´t Hooft