Medlemsbrev julen 2018

dec 17, 2018

Julhälsning från SNPFs styrelse

Kära medlem!

Här kommer en kort rapport från styrelsen och vårt arbete så här i jultider. Vi har arbetat vidare med en del frågor som vi hoppas ska kunna vara klara inom en snar framtid.

Riksstämma och årsmöte

Arbetet med Riksstämman den 7 februari är nu i stort sett klart, programmet finns tillsammans med anmälningslänk på vår hemsida, www.snpf.se. Riksstämman hålls på Operaterrassen, Operakällaren, ett ställe som i sig är sevärt. Temat är högaktuellt då stressrelaterade sjukdomar och utmattningssyndrom i dag är bland de vanligaste sjukskrivningsorsakerna: Den trötta hjärnan – nya metoder för diagnostik och behandling. Årsmötet hålls i samma lokaler kl. 16.45 – det står fel (17.00) i anmälningslänken. Anledningen till att stämman bara är en dag är att SNPF och Östra arrangerade det mycket lyckade Nordiska mötet i höstas. Så har vi brukat göra när vi organiserat det Nordiska mötet. Vill passa på att tacka alla som var engagerade i det arbetet; den vetenskapliga kommittén, Östras styrelse och riksstyrelsen, ingen nämnd och ingen glömd!

Hemsidan

Hemsidan blir allt bättre allteftersom med mer aktuellt innehåll. Här jobbar Anna Awad, Kristina Hedman och Aron Sjöberg förtjänstfullt. Hemsidan skulle kunna bli ännu bättre om vi får in mer material från er, kära medlemmar. Vi välkomnar intresserade lokalredaktörer som vill bidra till utvecklingen av en innehållsrik hemsida. Till syvende og sidst är det ni alla medlemmar som måste tipsa om eller skriva om sådant som händer eller har hänt hos er, det är omöjligt för oss att ha full bevakning!

Pågående arbeten

En arbetsgrupp jobbar med frågan hur vi ska presentera testresultat i ord i våra utlåtanden.

Innehållet i specialistutbildningen är en fråga där vi samarbetar med specialistkansliet vars förslag vi håller på att bearbeta för att få det mer kliniskt relevant. Hela styrelsen är inbegripen i detta arbete vars resultat vi dessvärre är förhindrade att sprida innan vi är överens med kansliet.

En arbetsgrupp arbetar med att ta fram rekommendationer avseende observatörer i testrummen.

Med dessa rader vill vi i riksstyrelsen önska en riktigt
God Jul och ett Gott Nytt År!

Bengt Persson, ordförande SNPF

Etiketter: