Sök Stäng
  • Plats:Online via Zoom
  • Start:2020-12-15 14:00
  • Slut:2020-12-15 16:00

Autism: patogenes och prevalens

Välkommen att delta vid föreläsning den 15 december kl. 14-16 om autism: patogenes och prevalens, som anordnas av Sveriges Neuropsykologers Förening, Västra Regionen.

 

Kontaktperson för arrangemanget: marita.hallgren@vgregion.se

 

Sebastian Lundström, forskare och leg. psykolog, med. Doktor kommer att tala om ”Varför får så många en autismdiagnos?” Autismspektrumtillstånd är en genomgripande funktionsnedsättning. Diagnosen har ofta stor betydelse för individen och närstående, men innebär också rätt till insatser som medför kostnader för samhället. Förekomsten av autismspektrumstörningar har ökat substantiellt under de senaste decennierna. Denna föreläsning kommer att ha sin utgångspunkt i att belysa medicinska och samhälleliga förändringar som bidragit till denna remarkabla ökning och kommer att exemplifiera dessa skeenden genom att presentera svenska data som publicerats i vetenskapliga tidskrifter.

Anmälan: Via SNPFs hemsida, www.snpf.se, under Kommande aktiviteter eller via länken nedan. Via länken kommer du till Min sida på Föreningshuset. Logga in, klicka på fliken arrangemang och anmäl dig! Vid eventuella problem med anmälan vänd dig till snpf@foreningshuset.se.  Anmäl dig senast 11 december. Endast föranmälan. Föreläsningen är kostnadsfri.

Länk till anmälan:

https://forening.foreningshuset.se/sveriges_neuropsykologers_forening/evenemang/visa/15340-autism-patogenes-och-prevalens

Vill du bli medlem? Gå in via vår hemsida www.snpf.se och ansök under Medlem.