Sök Stäng
  • Plats:Uemå. Videolänk till Sundsvall och Östersund.
    Landstingshuset Umeå, Köksvägen, Umeå, Sverige
  • Start:2018-08-31 10:00
  • Slut:2018-08-31 12:00

Neuropsykologiska nedsättningar och beteendeterapeutiska interventioner vid stressrelaterade utmattningstillstånd

 

Neuropsykologiska nedsättningar och beteendeterapeutiska interventioner vid stressrelaterade utmattningstillstånd

med Linda Gertsson

Leg. psykolog, specialist i neuropsykologi

Umeå den 31 augusti 2018 kl. 10.00-12.00

Fullmäktigesalen, Landstingshuset Umeå

Vid den här föreläsningen kommer Linda Gjertsson att beskriva de neurokognitiva nedsättningarna vid stressrelaterade utmattningstillstånd samt ge förslag till interventioner. Interventionerna bygger på inlärningspsykologi som vid beteendeterapi. Föreläsningen bygger på ett kapitel i Niclas Alméns bok ””Stress- och utmattningsproblem” där Linda är medförfattare i kapitlet om neurokognitiva nedsättningar i den andra reviderade upplagan som utgavs 2017.

Förutom beskrivning av både neurokognitiva nedsättningar och samsjuklighet i patientpopulationen, så kommer Linda ge en introduktion till hur man gör beteendeanalys och exempel på detsamma hos en person med utmattningstillstånd. Beteendeanalysen är grunden för interventioner.

Föreläsningen hålls även via videolänk på dessa platser:

Sundsvall: Strålbehandlingen S08, Sundsvalls sjukhus (souterrängplan, från entréplan gå till bakre korridoren, gå till skylten hiss till strålbehandling, åk till sv-plan). Följ skyltningen till strålbehandling.

Östersund: Videokonferensrum 1, Remonthagen.

Föreläsningen är gratis och vänder sig till yrkesarbetande psykologer. Vid platsbrist ges företräde till medlemmar i SNPF.

Anmälan via mail till: nils.malmstrom@vll.se. Ange namn, arbetsplats och i vilken stad du kommer att delta. Bekräftelse skickas inte men om du inte får plats så meddelar vi detta. Sista anmälningsdatum 180828. Vid avbokning/återbud var vänlig maila även då till nils.malmstrom@vll.se.

VÄLKOMNA!